Λίγα λόγια για εμάς

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή -βασισμένη σε ελαιόλαδο και ελιές, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και βότανα- κατατάσσεται ανάμεσα στις πλέον υγιεινές στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που αυτή ακριβώς είναι η ενασχόλησή μας, και κάτι που αγαπάμε πραγματικά.

Ποιοι είμαστε; Είμαστε μία οικογένεια αφοσιωμένων καλλιεργητών, ήδη στη τρίτη γενιά – και συνεχίσουμε δυναμικά και με πάθος.Τα κτήματά μας βρίσκονται στη φημισμένη περιοχή της Αρκαδίας στη Πελοπόννησο, μία περιοχή εξαιρετικά πλούσια σε ιστορία.

Από την εποχή του Μυκηναϊκού πολιτισμού, την κλασσική περίοδο, τη Ρωμαϊκή εποχή- όταν ο Εληνορωμαίος αριστοκράτης Ηρώδης ο Αττικός επέλεξε να ζήσει εδώ- ως και πιο πρόσφατα, όταν η περιοχή αποτέλεσε κέντρο σημαντικής μοναστικής δραστηριότητας, το θρυλικό παρελθόν ακολουθεί σε κάθε βήμα.

Στην περιοχή αυτή, το ευλογημένο ελαιόδενδρο μοιράζεται με γεναιοδωρία τους πολύτιμους καρπούς του για χιλιετίες. Εδώ είναι η καρδιά της Ελληνικής παραγωγής ελιάς και ελαιόλαδου, και αυτό αναγνωρίζεται από τα βάθη του χρόνου.

Μία σπάνια γεωγραφία, ένα μοναδικό κλίμα και ο κόπος αμέτρητων γενεών καλλιεργητών σαν και εμάς, συνεργάστηκαν αρμονικά για να δώσουν πνοή σε ποικιλίες ελιάς που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Κάποιες από αυτές παραμένουν μάλλον άγνωστες, πέρα από ένα σχετικά στενό κύκλο από γνώστες στην Ελληνική επικράτεια. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κρίμα, και επιθυμία μας είναι να το αλλάξουμε δια παντός. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λεγόμενη χονδροελιά, μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές ποικιλίες με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό γευστικό προφίλ.

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται μία ανάσα μακρυά από τα κτήματά μας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τίποτα δεν χάνεται στη διαδρομή. Από τη βάση μας στην Αρκαδία, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιλέξουμε ό,τι πιο εκλεκτό μπορούν να προσφέρουν αυτά τα χώματα. Και οι λέξεις  μάλλον αδικούν το αποτέλεσμα – ειλικρινά, είναι κάτι που μόνο μέσα από την εμπειρία μπορεί να εκτιμήσει κανείς. Πλημμυρίζοντας από έντονα αρώματα, σπάνιες γεύσεις και πλούσια θρεπτικά στοιχεία, οι ελιές και το ελαιόλαδό μας αποτελούν ένα πραγματικό δώρο στις αισθήσεις αλλά και την υγεία.

Από μόνα τους ή ως συστατικό της αγαπημένης σας συνταγής, είναι σε θέση να μεταμορφώσουν κάθε στιγμή σε κάτι που θα συζητηθεί. Αξίζει να τα δοκιμάσετε – άλλωστε το ίδιο μας το όνομα το εμπνευστήκαμε από την χαρακτηριστική αντίδραση όσων δοκιμάζουν τις ελιές και το ελαιόλαδό μας. Επιφωνήματα, και λέξεις όπως ‘απλά εξαιρετικό’.

Just Great – So Tasty, So Greek.